Notícies

  • Sant Jordi avui a l'escola
    10-04-2015La Bressola de Nyils

    Sant Jordi avui a l'escola

    Nyils

    Veure més
  • Nyils als diaris
    10-04-2015La Bressola de Nyils

    Nyils als diaris

    article

    Veure més
  • Ous de llana
    31-03-2015La Bressola de Nyils

    Ous de llana

    Pasqua

    Veure més
  • Noves fotos
    23-03-2015La Bressola de Nyils

    Noves fotos

    Nyils

    Veure més
  • Rifla a l'escola de Nyils
    05-03-2015La Bressola de Nyils

    Rifla a l'escola de Nyils

    Aquest diumenge

    Veure més
  • Per l’espectacle de Nadal , els alumnes presenten una obra de teatre.
    17-12-2014La Bressola de Nyils

    Per l’espectacle de Nadal , els alumnes presenten una obra de teatre.

    Enguany, les alumnes de maternal i de primari han presentat una obra de teatre intitulada «  Per Nadal, Vaga General » Aquesta obra contava que els herois de la mainada : el pare i la mare Nadal , el Tió , els Reis  Mags , les ratetes , i la Reina  de les neus volien  fer vaga  a dos dies de Nadal perquè no estaven satisfets del comportament de tota la gent . Tanmateix , la situació es va desbloquejar gràcies als nins i nines que van acabar pels convèncer  que d’ara endavant ho farien tot per millorar el món.L’espectacle es va acabar per una cançó d’en Josep Thió «  És un desig » en la qual els nins desijtaven pau en tot el món.

    Després d’aquesta bonica representació dels mainatges, va arribar el Pare Nadal  ben carregat de regals per a tots els nins i nines perquè sembla ser, que aquest any també  tots els infants van ser molt manyacs .

    Veure més
  • Projecte històric, linguístic i humà sobre "La primera guerra mundial".
    10-12-2014La Bressola de Nyils

    Projecte històric, linguístic i humà sobre "La primera guerra mundial".

    Aquest any , pel centenari de la primera guerra mundial, els alumnes de primària de la Bressola de Nyils van treballar conjuntament amb l’escola de Pontellà sobre la vida dels pobles de Pontellà-Nyils durant aquest conflicte.

    Aquest projecte va ser molt enriquidor per la mainada perquè va ser l’ocasió per ells de fer recerques a partir de testimoniatges i de  documents autèntics.

    En Lluís Batlle, nét d’un soldat de Nyils, va venir a contar als alumnes el què sabia a propòsit del seu avi i com vivia la gent de Nyils en aquell temps. Va ser un moment molt emocionant pels mainatges i per en Lluís Batlle  perquè tots van poder expressar llurs sentiments. Els nins van aprendre que llur escola actual ja feia  quatre anys que era construïda però que en aquell moment , fins i tot si tothom parlava català al carrer, a l’escola s’ensenyava el francès.  Com ara a la classe, hi havia barrejats nins i nines  de diferents edats  perquè l’escola era més petitona. Només hi venien els nins de Nyils. 

    També els més grandets van treballar sobre una carta d’un soldat de Pontellà, en Charles Gazel, que va enviar al seu girmà. Aquest document va ser una font d’informació pels infants tan a nivell històric com linguític. En efecte, aquest soldat va escriure la seva carta en  català rossellonés el que  va suscitar l’interés dels alumnes  . A més, en aquest document, aquest soldat relatava tota la importància d’escriure en català. Així que, malgrat que sigui tan lluny del seu poble de Pontellà , havia d'escriure al seu girmà en el seu idioma fins i tot si no domina a l’escrit, aquesta llengua tan familiar. Aquest estudi de la carta pels nins va ser un moment molt fort d'aquest projecte perquè era com si descobrien un tresor... cal.ligrafia diferent, paraules rosselloneses... Tot era interessant...

    Veure més
  • Taller de xicolata a La Bressola de Nyils
    04-12-2014La Bressola de Nyils

    Taller de xicolata a La Bressola de Nyils

    El dimarts 3 de novembre, els alumnes de maternal i primària van  fer un taller de xicolata  a l’escola amb el Jaume Prats , professor a la Cambra dels mestiers de Ribesaltes i la Joana Palau Bendicho, pastissera i mare de la Lluna.

    Va ser molt divertit perquè van fer piruletes de xicolata.

    Veure més
  • Visita de La Bressola del Vernet a Nyils
    03-12-2014La Bressola de Nyils

    Visita de La Bressola del Vernet a Nyils

    Divendres 14 de novembre, els infants de la maternal de La Bressola de Nyils van rebre la visita de les tres classes de maternal de La Bressola del Vernet, que van arribar en autocar per passar el matí junts.

    Veure més
  • Castanyada a Nyils
    03-12-2014La Bressola de Nyils

    Castanyada a Nyils

    Per la castanyada, els nins i nines de maternal i de primari van preparar unes danses i unes cançons que van presentar davant els pares  mentre les castanyes es torraven.

    Les famílies van ser molt contentes d'aquest petit espectacle però també els hi va agradar molt de poder tastar els tradicionals panellets i el famós pastís de carbassa fets per la mainada.

    ...i com cada any eren bonísims

    Veure més
1 16 17 18  19 20 25

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar